13-08-08

Warboel van jewelste...

Een dagje thuis en wat doen we dan meestal? Opruimen!!! Vandaag vond ik het eens nodig om een papierwarboel van jewelste te beginnen. We hebben naast onze bureau een mandje staan waar alle betaalde rekeningen, brieven en andere paparassen in belanden. Je raadt het dus al, als ik iets nodig heb moet ik de volledige mand omgooien en beginnen zoeken.

Ik wou er al een tijdje mee proberen beginnen, maar het kwam er nooit van. Geen tijd, geen zin, geen boekenkast om alles in te zetten... (Gelukkig heb ik er gisteren eentje gekregen). Dus ja, nu wordt het tijd dat ik er eens aan begin.

Maar hoe moet ik er nu weer aan beginnen? Ik heb mappen gekocht, etiketjes, tussensteekblaadjes maar hoe ga ik het nu in godsnaam sorteren? Hmmm, een map met belastingen en een map met werk. Nog eentje voor de ziekenkas en eentje voor onze garantiebewijzen van allerhande toestellen. Ok, so far so good. Maar waar hoort die vakantiegeld uitbetaling nu? Het komt van mijn werk, maar het hoort bij je belastingsaangift. Grrrr, aan de kant dan maar. Volgende papier. Waterafrekening. Niet bij werk, zeker niet bij belastingen en de rest ook al niet. Een nieuwe map met energie dan maar.

Etiketje hier, etiketje daar. Ziezo, weer een mapje dat volgestouwd kan worden. Ow nee, weer een papier dat nergens in kan. Misschien was ik toch maar beter bij m'n mand gebleven...

Rommelig Hoebeltje...

12:55 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb ook voor elks een map zoals jij beschrijft.
Hetgeen bij je werk hoort steek je gewoon bij werk of salaries en als de tijd van de aangifte komt dan weet je toch dat je in deze map gaat zien? Ook papieren met je salaris,vakantiegeld en pensioenrekeningen in die map.
Iedereen doet natuurlijk op eigen wijze ;-))
Groetjes en fijne namiddag.

Gepost door: emmy | 13-08-08

De commentaren zijn gesloten.