27-08-08

Eerste rijles...

Jaja, ik vond het eens nodig worden, dat rijbewijs te halen. Ik ben nu bijna 22 jaar oud, maar heb dat roze papiertje nog niet op zak. Een paar weken geleden ging ik m'n theorie doen, was er meteen door, weliswaar met 9 fouten, maar komaan, we mochten leren rijden.

Ik had met m'n lieveling al een paar keer geprobeerd, maar het wou niet echt vlotten. Ik vergat altijd wel iets en werd gewoon te bang, en hij te zenuwachtig trouwens. Dus zou ik maar met de rijschool gaan.

Vandaag was het eindelijk zover: mijn eerste rijles. Ik had al de hele dag zenuwen en was super zenuwachtig toen ik eindelijk die auto in mocht. Eerst reden we naar een parkeerplaats, maar daar stond een circus op. Geen probleem zei de instructeur, dan beginnen we wel meteen op de weg. "ZENUWEN". Nou ja, na eerst wat uitleg en zo mocht ik toertjes beginnen rijden en op het laatste mocht ik het stad binnen rijden. En ja, daar ging het mis, heeft de instructeur mogen overnemen.

Morgen om 19 uur nog een lesje, u bent gewaarschuwd, omgeving Zottegem-Lierde-Geraardsbergen, blijf in u kot.

Liefs, Hoebeltje

19:58 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-08-08

Telefoontje van de VDAB... zou ik...

Deze morgen belde ik naar de VDAB om te vragen of ze al iets wisten. De persoon die ik nodig had was er niet en de rest mocht me niet zeggen van de uitslag. Flauw hoor. Nou ja, ik wou het zo graag weten, ik vertrouw namelijk De Post niet tijdens de zomervakanties. Ik krijg maar al te vaak post van 3 straten verder of gewoon van het hele appartementsblok in m'n bus. Het zou maar eens moeten lukken dat net mijn brief bij die van hier rechtover terecht kom. En tjah, das er eentje van: mijne naam nie op den brief? Vuilbak in!

Deze middag dan kreeg ik net tijdens mijn pauze telefoon van die mevrouw. Ik dacht dat ze er niet was? Na een uitleg van 3 minuten (waarom toch duurt da zo lang) kreeg ik het verlossende antwoord: ik ben geslaagd.

Nu enkel nog een gesprek met de mensen die de opleiding organiseren en zij beslissen dan of ik ben hen les mag volgen of niet. Ik hoop het maar. Nog even wachten op de brief met de contactpersonen en dan kan ik het opleidingscentrum contacteren.

Hmmmm, maar nu moet ik met een K3 boekentas naar school Onbeslist. Tjah, m'n lieveling had gezegd dat ie een K3 boekentas ging kopen en een Plop pennezak en mappen van Mega Mindy. Ik denk dat m'n rugzak van 4 jaar geleden ook nog wel zal voldoen.

Liefs, een geslaagd Hoebeltje.

18:55 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-08-08

Kindje in de maak...?

Al eventjes ben ik mee aan het lezen met de verhalen van Stoere Vent en Drama Queen op Onelifeliveit's blog en ik moet er heel vaak mee lachen en ben er soms zo door ontroerd. Door deze en andere blogjes over kinderen te lezen krijg ik er ook meer en meer zin in. Jammer genoeg is dit appartementje veel te klein of moet ik het eens proberen zoals m'n lieveling zegt: we zullen ze in de schuif van de tv-kast steken. Liever niet als het voor mij hetzelfde is.

Vroeger had ik niet echt zo'n moedergevoel, maar sinds in februari 2008 m'n jongste schoonzusje bevallen is van een dochtertje Yari is het aangewakkerd. (Zie foto)

decoration

En nu 2 maanden geleden m'n stiefzusje ook nog eens bevallen is van een meisje, Hailey, heb ik er nog meer zin in. Ik heb al een tijdje een Dreambaby cataloog naast m'n bed liggen en zo'n materniteits baby pakje liggen. Hoe meer ik lees en zie, hoe meer ik er eentje wil.

Maar eerst een jaartje school (komaan VDAB), dan een huisje kopen en wat inrichten en dan misschien kindjes. Nog zeker 4 jaar wachten... of zou ik het toch in de schuif van de tv-kast leggen?

Liefs Hoebeltje

 

21:28 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje en kindjes | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Lelieblank, Scharlakenrood.

decoration Het heeft eventjes geduurd, maar hij is dan toch uit. Ik vond dit boek zalig. Het kostte me moeite om het neer te leggen als ik moest werken, slapen, koken en wat dan ook. Het ging overal mee: in bad, op de trein, in de auto, naar het werk als ik 5 minuten pauze had, ik moest en ik zou weten hoe het Sugar verging.

Om het kort te zeggen, Sugar is een hoer (vergeef me de woordkeuze, als u liever meisje van lichte zeden hoort is me dat ook ok) die hogerop wil raken. In het Londen van 1875 probeert ze haar plaats te zoeken en af te raken van de stempel die ze kreeg. Beetje bij beetje probeert ze in rang te stijgen. Soms op een acceptabele manier, soms wat minder acceptabel. Zeker de moeite waard.

10:30 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje leest | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-08-08

In bad met de Ikea cataloog

Nee nee, vandaag geen blogje. Ik ben moe en heb de Ikea cataloog gevonden, dus als je me zoekt, ik kruip op m'n favo plekje om te lezen: in bad!
Daar laten ze me tenminste met rust.

En nog 8 daagjes nonstop (jaja, geen weekend of niks Huilen) werken en dan misschien als de VDAB het toelaat naar school. Joepie. Eindelijk een deftig diploma halen.

Mare, ik ga nu m'n badje laten vollopen met veeeeeeeeeeeeel schuim.

Toedels, Hoebeltje.

19:51 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-08-08

In afwachting...

Vandaag de testen afgelegd in de VDAB van Aalst. Eerst computertesten, dan een gesprek en dan een persoonlijkheidstest. Haal ik dit, dan zit ik in de laatste fase, dan moet ik enkel nog slagen voor een medische onderzoek en een toelatingsgesprek in de school waar ik de lessen wil volgen.

Maar jammer genoeg weet ik nog niet of ik geslaagd ben. Ze willen me nog minstens een weekje zenuwachtig laten zijn en elke dag naar de postbus zien lopen. Want, ze willen me gewoon niet meedelen of ik nu geslaagd ben of niet. nee, het moet per brief. Wat gewoon betekent dat ik een week superzenuwachtig zal zijn en amper kan slapen. Jaja, wat een miserie. :(

Met de trein is altijd een beetje reizen zeggen ze bij de NMBS. Nou ja, als je over een traject dat normaal een uurtje duurt iets meer dan 3 uur doet, tjah, dan is het reizen, ja. De bovenleiding tussen Denderleeuw en Ninove was stuk gereden door een vrachtwagen en dus kon je vanuit Aalst niet meer naar Geraardsbergen. Normaal doe je ongeveer 40 minuutjes over dit traject. Nu moest ik in Aalst wachten op een treinbestuurder want degene die normaal moest rijden, zat vast in Ninove. Dan naar Denderleeuw, een uur wachten op een bus, een half uur met die bus naar Ninove en dan zou er ergens een trein of nog een bus wachten. Gelukkig kon ik mijn ouders bellen om me op te halen in Ninove. En gelukkig voor mij ga ik de deur niet uit zonder een boek.

Meer nog, mijn moeder, die 51 jaar oud is, heeft een pc geekocht. Bijna 1500 euro, met alles er op en eraan, naar mijn mening te duur, want voor wat ze hem maar gaat gebruiken is ie veel te zwaar. Ze kan niet typen, laat staan een webpagina openen of weer afsluiten en ik moet haar proberen te leren mailen. Amai amai. We zullen wel zien wat er van komt. Ik zal haar maar nog niet uitleggen wat een blog en zo is en nog eventjes wachten met haar er eentje aan te maken.

Liefs, Hoebeltje.

20:20 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

20-08-08

Duim je mee voor mij?

In een paar weken hoop ik te kunnen starten met de VDAB cursus voor verzorgkundige, vandaag had ik een motivatiegesprek met iemand van de VDAB. Ze stelde heel wat vragen en peilde eigenlijk waarom ik deze opleiding wou volgen. Heel wat vragen wist ik het antwoord niet op, maar hoe kan je dat als je nog niet in het beroep zit? Of in de opleiding... Ik heb maar geprobeerd om m'n gezond verstand te gebruiken en wonder boven wonder, ben ik geslaagd.

Morgen volgen IQ-testen, persoonlijksheidstesten, een gesprek met een psychologe en nog wa andere dingen. Ik hoop dat ik er door raak, duim je mee voor mij?

Op dit moment val ik tijdens de verlofperiode in de keuken van een rusthuis, maar ik wil ook graag zekerheid. We zouden graag willen bouwen, kindjes krijgen en zoveel meer, maar als je maar zeker bent van een aantal dagen per week of zo, dan kan je niks plannen.

Hmmm, vroeg slapen vanavond en hopen dat ik de testen haal.

En waar blijft m'n Ikea cataloog? Die van vorig jaar is kapot gebladerd.

Liefs, Hoebeltje.

 

Btw, Mario en andere bloglopertjes, op 1 september start ik er mee :p

20:23 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-08-08

Ieper

Ons uitje naar Ieper. We hebben een wandeling gemaakt langs de Menenpoort waar elke avond de Last Post geblazen wordt en de omwallingen eromheen. Geniet mee van ons uitstapje met deze fotootjes.

decoration

De maquette van de Menenport met de namen er in.

decoration

 

decoration

 

decoration

 decoration

 

decoration
 

 

Meer fotootjes van dit uitje kan je vinden als je klikt op deze link: http://s117.photobucket.com/albums/o72/Siliun/Uitjes/Ieper/

 

 

21:45 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje op stap | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-08-08

Eco-huis Borgerhout

Gisteren zijn we naar het Eco-Huis in Borgerhout geweest, volgens mij een serieuze tegenvaller. We wouden eerst naar Living Tomorrow gaan, maar da bleek gesloten. Dus ja.

Borgerhout vinden was niet echt moeilijk, maar het Eco-Huis zelf vinden leek wat moeilijker. Het ligt midden aan een drukke baan, een beetje achteruit geschoven. Parking is er ook niet te vinden bij het huis, je moet echt in de omliggende straten van het drukke Borgerhout gaan zoeken.

Een bezoekje kost 2 euro per persoon, niet zo duur. Eenmaal binnen kregen we een foldertje en een kaartje om onze eigen ecologische voetafdruk te meten. Het gaat vooral over milieu en waterbesparing, maar naar onze ogen leek het meer iets voor scholen.

decoration

Heel wat van de dingen die er staan waren bovendien al beklad door jongeren volgens mij. Er stond op heel wat stukken een telefoonnummer met "bel mij voor hete sex" of "ikke was hier". Ook de woorden saai, kus mijn kloten en zo veel meer vonden we een paar keer. Heel jammer volgens mij.

Liefs, Hoebeltje.

 

18:08 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje op stap | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-08-08

Hoebeltje en sport... hulp gezocht!

Hmmm, ik heb wel een aantal kilootjes te veel en volgens mij wordt het eens tijd dat ik er eens wat ga doen.

Ja, je leest het. Ik wil graag leren joggen en wat meer aan mijn conditie leren doen. Maar nu is het zo raar, ik heb een ipod en ik ben op zoek naar het start-to-run programma van Evy Gruyaert maar ik kan het niet vinden, nergens kan je het downloaden :(. En veel goeie sites om te starten vind ik ook al niet, maar nee, daarom ga ik het niet opgeven. Ik moet en zal beginnen met sport.

Vorig jaar was ik begonnen met fitnessen, ma na een paar weken had ik het al opgegeven. Ik werkte in ploegen en die waren eigenlijk fysiek en geestelijk te zwaar voor me en dan nog eens gaan sporten? Dat ging niet zo goed. En de ene keer 's morgens gaan sporten en dan de volgende dag 's avonds zag ik niet echt zitten. Ik had ook niet echt iemand om me te motiveren, maar nu ga ik m'n ipod gebruiken om me te motiveren.

Is er iemand die me kan helpen die start-to-run lessen voor je ipod te vinden? Of ook andere tips te geven om me te helpen starten en natuurlijk vol te houden?

Liefs Hoebeltje.

17:49 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

14-08-08

Rikketikketik, wie benne k'ik... (Deel 1)

Is er hier iemand die hier weet hoe ik heet? Nee? Nou, kan ook niet moeilijk, ik heb ook nog niet zoveel over mezelf verteld hier.

Het meisje links van deze blog met de 2 katjes in haar trui ben ik dus. Ik heb meestal de camera vast, dus er zijn niet veel betere foto's van me. Maar ik beloof jullie dat ik een paar betere laat maken.

Jullie kennen me dus als Hoebeltje, maar natuurlijk is dat m'n echte naam niet. Mijn echte naam, of een afkorting er van, is Babs. Ik ben 21 jaar oud, bijna 22 en woon ergens in Oost-Vlaanderen. Ik woon samen met m'n vriend die 8 jaar ouder is dan mij in een appartementje dat ik veel liever zou ruilen voor een huisje van ons saampjes want er is meer mis met dit appartement dan we hadden kunnen denken. We wonen hier bijna een jaar en een half samen.

Ik hou van koken en bakken en van uitstapjes maken. En natuurlijk ga ik nergens heen zonder m'n fototoestel :p. Het is het beste cadeau dat ik ooit gekregen heb, al kan ik er veel meer dingen mee doen dan ik eigenlijk doe.

 

Voorlopig is dit alles, snel eventjes de was insteken en straks of morgen schrijf ik wel even verder. Als je een vraagje hebt, stuur maar gerust even in reacties en ik antwoord er met plezier op.

 

19:56 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Fotootjes...

 

De kleine pruts nog eens... Om even duidelijk te maken, dit zijn de katjes bij mijn ouders. Wij wonen op een huur appartementje en mogen geen huisdieren hebben. Anders was dit schatje al lang van mij.

decoration

 

Op aanvraag, de nieuwe boekenkast...

decoration

 

 

19:21 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-08-08

Waldkornbrood met noten en rozijnen...

Ik heb als nieuwsjaarsgeschenk van mijn grootouders een broodoventje gekregen en daar bak ik geregeld wat in. Het brood dat mijn liefste het liefst heeft is waldkornbrood, wat ik het liefste heb is notenbrood.

decoration

Dus besloot ik gewoon Waldkornbrood met noten te maken :p.

(OPGELET, recept is wel voor broodbakmachine)

Wat heb je nodig?

400 ml water
2 potjes witte bloem
2 potjes waldkorn bloem
2 eetlepels boter
2 kleine maatjes gist
handvol rozijnen en nootjes

Doe alle benodigdheden behalve rozijnen en nootjes in de bakoven. Laat kneden en even rusten. (Meeste broodovens geven een signaal wanneer je de extra's kan toevoegen) Voeg tijdens de 2de kneedbeurt de noten en rozijnen toe en laat de machine zijn werk doen.

Smakelijk :p

decoration

 

20:50 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje keukenprinsesje | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Lach eens naar het vogeltje...

 Is ze niet schattig?

decoration

 

 

16:00 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Warboel van jewelste...

Een dagje thuis en wat doen we dan meestal? Opruimen!!! Vandaag vond ik het eens nodig om een papierwarboel van jewelste te beginnen. We hebben naast onze bureau een mandje staan waar alle betaalde rekeningen, brieven en andere paparassen in belanden. Je raadt het dus al, als ik iets nodig heb moet ik de volledige mand omgooien en beginnen zoeken.

Ik wou er al een tijdje mee proberen beginnen, maar het kwam er nooit van. Geen tijd, geen zin, geen boekenkast om alles in te zetten... (Gelukkig heb ik er gisteren eentje gekregen). Dus ja, nu wordt het tijd dat ik er eens aan begin.

Maar hoe moet ik er nu weer aan beginnen? Ik heb mappen gekocht, etiketjes, tussensteekblaadjes maar hoe ga ik het nu in godsnaam sorteren? Hmmm, een map met belastingen en een map met werk. Nog eentje voor de ziekenkas en eentje voor onze garantiebewijzen van allerhande toestellen. Ok, so far so good. Maar waar hoort die vakantiegeld uitbetaling nu? Het komt van mijn werk, maar het hoort bij je belastingsaangift. Grrrr, aan de kant dan maar. Volgende papier. Waterafrekening. Niet bij werk, zeker niet bij belastingen en de rest ook al niet. Een nieuwe map met energie dan maar.

Etiketje hier, etiketje daar. Ziezo, weer een mapje dat volgestouwd kan worden. Ow nee, weer een papier dat nergens in kan. Misschien was ik toch maar beter bij m'n mand gebleven...

Rommelig Hoebeltje...

12:55 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Leuke blogjes gezien...

Zoveel blogs en zoveel dingen te lezen. Elke dag kom ik even langs om blogjes van anderen te lezen, meestal via de laatst gewijzigde blogjes reeks. Sommige blijven me bij en vind ik leuk, andere vind ik meteen maar niks, maar hey, er zullen ook wel mensen zijn die mijn blog wel of niet leuk vinden.

Vandaag ging ik even langs bij Nana en zag ik daar iets over de Fransen met hun wasgoed. Ja, nu begin ik me ook af te vragen waarom het zo lang buiten hangt. Is het voor de mooie foto's voor de toeristen? Of zijn ze de was vergeten? Of heeft het een bepaalde boodschap? Heeft er misschien iemand een ideetje?

En hoe gaat het binnen 10 dagen met Wouter zijn die in Canada gaat wonen voor een jaartje? Mijn lieveling zou graag in Canada willen gaan wonen als hij op z'n pensioen is, hij is er al een paar keer geweest en vindt het prachtig, maar wat zou ik er van vinden?

En zo passeer ik er nog heel wat, maar het zou te veel zijn om op te noemen. Deze 2 gaan in ieder geval al in mijn favorieten lijstje om elke keer opnieuw te bekijken.

10:39 Gepost door Hoebeltje in Blogjes van anderen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

12-08-08

Terug in de tijd...

Ons uitstapje naar Bokrijk van een paar weekends geleden.

Tip: de boterham die je in 1 van de huisjes aangeboden krijgt is niet te eten. Het brood is lekker, maar de reuzelmengeling? Beikes.

decoration

decoration

decoration

decoration

 

Meer foto's van dit uitje kan je hier vinden: http://s117.photobucket.com/albums/o72/Siliun/Uitjes/Bokr...

Hoebeltje.

 

23:00 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje op stap | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Trotse eigenaar van een nieuwe kast...

Ik ben echt wel gek van de Ikea, ze hebben er leuke spulletjes, voor jonge koppeltjes zoals wij is het er vrij goedkoop en je kan je nieuwe meubeltjes meteen mee nemen... als ze in je auto passen tenminste.

We besloten vandaag na het werk even naar de Ikea te gaan omdat we toch een boekenkast nodig hadden, de meeste van onze boeken en mappen stonden gewoon op de grond en het kon toch niet meer zijn. Dus wij de auto in en naar Ternat.

Boekenkasten in alle maten en prijzen en we maken onze keuze. Tegelijkertijd nemen we nog wat handige spulletjes en zo mee en gaan we naar de afhaalservice. Hmmm, de kast is iets hoger dan 2 meter en onze auto is niet zo groot... wat nu? Na even te gaan proberen in de auto kan ze er toch in, mits ik met opgetrokken knieen in de auto zit. Geen probleem, want ik heb m'n kast Lachen.

Op dit moment is m'n lieveling de kast in elkaar aan het zetten en natuurlijk met het altijd wederkerende gevloek. Gelukkig doet hij het, want op dit vlak heb ik 2 linkerhanden. Toen we iets meer dan een jaar geleden hier introkken hebben we ook een hele hoop Ikea spullen gehaald: een bed met lattenbodems, wat kastjes, een salontafel, keuken tafel met stoelen en zo'n handig trapladdertje om bovenaan in de kast te kunnen. Het trapladdertje moest ik doen, en ik slaagde er in om de linkerkant met de rechterkant te verwisselen. Nouja, moeten ze maar geen dubbele gaten zetten, als het past dan past het. Knipogen

Hmmm weer gevloek, ik hoop dat het daar een beetje goed gaat. Voor mijn eigen bestwil en die van de kast blijf ik beter daar weg, anders eindig ik straks met een half in elkaar gezette boekenkast waar ik nog niks mee ben.

Maar misschien kan hij een koffietje wel appreciëren.

Hoebeltje, de trotse eigenaar van een nieuwe zwarte boekenkast.

 

 

21:03 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

11-08-08

Eerste keer... bloggen

Voor alles is er een eerste keer: eerste stapjes, eerste fruitpapje, eerste keer naar school, eerste kus, eerste dag werken... ook voor een eerste blogberichtje. Ik heb nog nooit een blog gemaakt, maar na het lezen van een aantal andere blogs kon ik het niet laten.

Na eventjes gezocht te hebben vond ik eindelijk een plekje. Leuk leuk. Een profiel aanmaken, makkelijk dacht ik. Ok, dan even kijken voor een naam? Babs? (M'n echte naam ja). Hmm nee toch maar niet, vind ik niet leuk genoeg. Hmmmm, eventjes denken, wat kan ik toch nemen? O wacht, m'n vriend heeft een ideetje, z'n koosnaampje voor mij: Hoebeltje. Naam is geboren, joepie.

Hmmm, tags? Ok, dat vul ik later wel in. We gaan verder met een layout. Dacht eerst dat ik alles zelf moest maken, maar gelukkig zijn er premade layouts, en ja hoor, ik vind er nog eentje naar m'n zin. Zelfs meerdere, dat wordt weer kiezen.

Fijn, het begint een beetje vorm te krijgen. Fotootje toevoegen... Leuk he, die 2 kleine katjes? Niet gezien zeg je? Hier is ie nog een keertje:

decoration

Zullen we links toevoegen? Ja hoor, die random link doet het. Eventjes saven en daar is ie:

MIJN EIGEN BLOGJE...

En nu kan ik beginnen typen, joepie. Dus welkom allemaal op mijn blogje. Hier zal ik vanalles komen vertellen over wat ik gedaan heb, gezien heb, zal doen en wat andere blogjes misschien vertellen.

Een leuke avond verder en tot de volgende blogs :p

Hoebeltje

 

22:09 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |