12-09-08

Nog een gevaar op de baan...

Vandaag mijn laatste rijles gehad. Aan de ene kant ben ik blij dat ik er vanaf ben, aan de andere kant verdrietig en bang. Wie gaat er me nu helpen als ik problemen heb? Of als ik een kruispunt niet durf op te rijden? Of me op de vingers tikken als ik wat te snel rij? Of als ik een voorrangsweg zonder te kijken passeer? Of me voor de zoveelste keer het parkeren uitleggen?

Ik mag nu wel alleen rijden, maar toch durf ik het niet goed. Ik heb nu wel de lessen gekregen, maar zo goed rij ik nu toch ook niet. Ik zie soms de verkeersborden niet omdat ik de auto's voor me in de gaten hou, of rij te lang met voet op de koppeling. Of gewoon het omgekeerde, de koppeling laten schieten. Ik vergeet vaak naar 1ste versnelling te gaan en het afremmen op de motor heb ik ook nog niet onder de knie. Jaja, ik weet het, ervaring is wat telt, maar durf ik nu ik alleen ben nog wel die auto in? Ik heb leren rijden met een diesel en nu moet ik met een naftje rondrijden. Groot verschil? Volgens de rij-instructeur wel.

En ja, met die laatste heb ik wel medelijden. Drie weken lang heeft hij me tot vervelens toe vanalles opnieuw moeten uitleggen, moeten remmen in mijn plaats, me 1000 keer moeten zeggen die koppeling zo bruusk niet te lossen en evenveel keer dat ik ze niet ingeduwd mocht houden. Zeker zo veel keer dat ik moest gas bijgeven of net moest lossen. En gelukkig heeft ie me niet op voorhand gezegd dat we de autosnelweg moesten nemen, of ik werd helemaal gek.

Morgen mag ik mijn voorlopig rijbewijs halen, en toch twijfel ik nog wel even. Zou een gevaar minder op de weg niet beter zijn...?

Liefs, Hoebeltje

19:32 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Zeker niet opgeven !
Prettig weekend !

Gepost door: Mamapippa | 12-09-08

is normaal dat je je zorgen maakt
maar hoe meer je het doet hoe beter het zal gaan
niet opgeven

Gepost door: witch | 12-09-08

Ja! haha! Als je nog zó onzeker bent, krijgen we straks ongelukken!! Het gaat in België héél anders dan in Nederland met die rijlessen. Alleen bevoegde rijscholen mogen lessen geven, géén ouders o.i.d. En een voorlopig rijbewijs bestaat bij ons niet...je moet gewoon meteen een rijbewijs halen en dán kun je pas de weg op. En geloof me...dan ben je vaak óók nog best onzeker die eerste keren helemaal alleen in die auto!! brrrr! Maar al doende leert men wel, dat is zeker waar! Ik merk weinig verschil tussen een diesel en een benzine-auto hoor! Misschien alleen bij hellinkje trekken...maar hoe vaak doe je dat nou? Praktisch nooit!!
Enfin...het gaat je wel lukken, maar goed naar jezelf luisteren...als je het echt nog niet ziet zitten, niet doen. Of alleen op rustige wegen en in rustige wijken...totdat je wat zekerder van jezelf bent.
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 12-09-08

Nou. dat hangt er vanaf! Ik heb het toendertijd nog op de ouderwetse manier gedaan...elke week een uur les...en ik heb zo'n 60 lessen gehad denk ik, dus ruim een jaar. Ik slaagde bij de tweede keer afrijden. Het was toen al behoorlijk duur in totaal hoor. En nu kun je voor een totaalbedrag een hele intensieve cursus doen, dan les je dus een hele week elke dag 8 uur, eerst op een speciaal terrein en dan de weg op. Mijn neef heeft het zo in één keer gehaald. Het kost allemaal heel veel, dat wel, maar autorijden is nu eenmaal duur! :-)))
Wij hebben hier nu voor jongeren wel het puntenrijbewijs...bij elke zware overtreding gaat er een punt van je rijbewijs en bij drie punten eraf, moet je het opnieuw gaan halen. Weet niet tot welke leeftijd dat is...is iets van de laatste jaren, heb er zelf geen ervaring mee hè, ik ben al een oud wijf! hahahahhaa!

Gepost door: mizzD | 12-09-08

De commentaren zijn gesloten.