20-09-08

Eerste week voorbij...

Amai amai, ik wist niet meer dat les volgen zo vermoeiend kon zijn. Tegen dat het goed en wel half twee was zat ik al te knikkebollen en dan hadden we nog wat uurtjes te gaan. Elke dag les van 8u30 tot 4u30. We hebben maar vijf vakken, maar de cursussen zijn dik genoeg hoor. En meestal van 's morgens tot 's avonds dezelfde les wat op den duur saai wordt. Op dit moment krijgen we ook alleen nog maar theorie, dus es geen afwisseling met praktijk en zo.

Na de lessen probeer ik in de mate van het mogelijke nog te gaan lopen en zwemmen en hoewel ik deze week met een ferme verkoudheid toch ben gaan lopen voelde ik het de dag erna wel goed. Vroeg in bed dus, geen tijd om te bloggen. Vandaag is het ietsjes beter.

Hoe het staat met het rijden vraag je? Nou ja, gisteren in Denderleeuw een bocht verkeerd ingeschat met het terug naar huis komen (Ik ga naar de les met de trein en wordt opgehaald door m'n vriend met de auto, allez ja, opgehaald, moet zelf naar huis rijden.) en daar ging de wieldop. Geen erge dingen, enkel een deuk in de velg en de wieldop er terug op. De mensen op de baan vonden het wel grappig dat ik een heel eind achter die wieldop aan moest lopen. En ja, ik had schrik, 20 minuten zitten bleiten voor ik weer durfde verder te rijden. Vandaag moest ik wel rijden, file op de E40 en dat zal ik geweten hebben. We gingen eens een dagje naar zee en raad eens wie er mocht rijden? Nou ja, na 5 km file in het oprijden heb ik m'n lieveling gevraagd om te rijden en hij deed het nog ook. Amai amai, mensen die gewoon op het laatste moment alhoewel er al 5 of 6 km aangeduid staat dat er een rijstrook wegvalt toch nog moeten met hun neus gaan duwen om toch maar sneller te zijn en daar niks of niemand voor schuwen. In het terugkeren was het dan maar mijn beurt.

Daarnet ook nog eens naar ons misschien toekomstige huisje gaan kijken. Ik hoop echt dat we daar een huisje gaan hebben. Ow ja, jullie weten dat nog niet. Nou, wij wonen nu in Zottegem in een huurappartementje met redelijk wat gebreken en via een sociale huisvestigingsmaatschappij hebben we ons ingeschreven voor een kavel in Velzeke, een paar km verderop. Ze gaan daar tegen half of eind 2009 19 huisjes klaar hebben om te kopen. We staan op dit moment op plaats 25, dus als er 6 mensen afvallen kunnen we ons huisje kopen. Een week of vier geleden zijn ze begonnen met het gras af te halen, te markeren en zo en nu zijn ze voor een paar huisjes al funderingen aan het gieten. Aan de ene kant ga ik graag kijken en neem ik graag foto's van hoe ons misschien toekomstige huisje evolueert, maar aan de andere kant ben ik bang dat als we het niet hebben ik in een diepe put ga vallen omdat ik er zo op hoop. Iedereen in m'n omgeving heeft wel een andere mening over de huisjes en onze plaats. Sommigen zeggen dat er nog wel mensen zullen afvallen, anderen zeggen dat we totaal geen hoop moeten koesteren. Maar hoop doet leven zeker? Het zou echt jammer zijn, omdat we door omstandigheden niet op de private markt kunnen kopen en lenen :(

Hier houdt het voor vandaag op. Goeienacht allemaal en een prettige zaterdag nog.

Liefs, Hoebeltje

21:01 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

mooi blogje!! kom zeker nog eens langs!
groetjes!! (en ik hoop dat jullie het huisje kunnen krijgen)!!

Gepost door: yvette | 23-09-08

Tja... je weet maar nooit hè meid...en niet geschoten is altíjd mis! Ik duim dat er minstens 7 mensen toch nog afzeggen...zitten jullie zéker goed hè! :-)))
Succes met die opleiding...en als je te moe bent om te bloggen, zéker niet doen hoor! Een goeie opleiding is véél belangrijker dan een hobby! Dat bloggen kan altijd nog!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 29-09-08

De commentaren zijn gesloten.