29-09-08

Pannekoekenbak...

Vandaag praktijkles van Woon en leefklimaat, er stonden pannekoeken op het menu. Gewoon de rappe pannekoeken, zonder al te veel moeite en ingrediënten.

Het recept vraag je?
200 gr bloem, 4 eitjes, 2 zakjes vanillesuiker en een halve liter melk. Vetstof om te bakken. Doe de bloem in een kom, eitjes er door, suiker door, melk toevoegen al roerend en bakken maar :p. Fotootje? Jammer genoeg was de Lieveling er al mee weg in de auto. Het moet dus gesmaakt hebben.

En na de pannekoeken was naailes. Met de hand een zoom inleggen en drigstik of zo iets. Nouja, behalve in m'n vingers prikken heb ik niet echt veel gedaan aan m'n naaiwerkje. En binnen een paar weken kousen, leuk hoor. Ik koop gewoon nieuwe...

Liefs, Hoebeltje

20:46 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje keukenprinsesje | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

28-09-08

Tupperware avond

Gisteren voor de allereerste keer naar een Tupperware avond geweest. Best wel leuk, maar o zo duur. Heel wat spullen vind ik gewoon te duur om op dit moment te kopen, mijn inkomen is voor gedurende een jaar meer dan gehalveerd, dus ja, veel kan ik niet kopen. Heb wel zo'n broodbewaarbak of zo iets gekocht om m'n zelfgebakken brood in te bewaren.

Vanacht maar vrij laat thuisgekomen en heel lang geslapen :p Lui, ik weet het :p. En morgen kook en naailes. Hmmm, niet echt zin er in, maar ja, we moeten wel. Voor de rest heb ik een drukke week gehad in de les, al die nieuwe dingen leren en zo.

En nu nog even de was opvouwen en strijken.

Liefs, Hoebeltje.

16:49 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

24-09-08

Verzamelwoede...

Een paar weken geleden kon je lezen over mijn kinderwens maar door omstandigheden (opleiding, dus werkloos - klein appartement en nog wat andere redenen) kan dit jammer genoeg nog niet meteen doorgaan. Laat ons hopen dat de tijd snel genoeg gaat en ik er snel aan kan beginnen. Maar ik begin wel een verzamelwoede te krijgen in verband met kindjes. Zo heb ik al een paar babypakjes uit den Dreamland liggen voor kleine kindjes, maar nu begint een andere verzamelwoede: kinderboeken.

Ik ben altijd al gek geweest van boeken en vooral van kinderboeken. Ik kan tegenwoordig geen boekenwinkel langs of in zonder eens langs de kinderboeken te passeren. En daar gaat m'n hartje echt open van. De boekjes van Bumba en K3 en zo laat ik links liggen, de commerciele Winnie de Pooh ook, maar ik heb vanmiddag een aantal Winnie de Pooh boeken gezien die me echt aanstaan. De oude Winnie de Pooh wel te verstaan, de Engelse met de vale t-shirtjes. Deze doen me echt denken aan mijn kindertijd. Ik kon me nog net inhouden om het te kopen omdat ik nieuwe boeken sowieso duur vind en kinderen er niet altijd zo heel voorzichtig mee omspringen.

Bij m'n ouders thuis ben ik al eens gaan kijken, maar veel van mijn kinderboeken zijn al lang weg. Maar ik heb een idee, volgende week is er in de buurt rommelmarkt... en ik ga kinderboeken zoeken om te bewaren voor mijn kindjes. Wie weet wat voor koopjes ik kan doen en wie weet kan ik ze ook nog lezen :p

Liefs, Hoebeltje.

21-09-08

Ist nu nie godgeklaagd...

Grrr, dernet eventjes met de auto gaan rijden en wat ziet m'n oog? Aan de linkerkant van m'n o zo geliefde autootje dat zelfs naampje heeft een goeie dikke schart. (Lees kras) Lekker diep tot in de plastic van m'n bumper een goeie 30 cm lang. En met lekker veel uitwaaiers eraan. Grrrr.

Mijn autootje is misschien wel elf, bijna twaalf jaar oud maar dat betekent niet dat je er ongestraft tegen mag rijden tijdens het uitrijden van een parkeerplek. Rijd je er dan per ongeluk tegen? Geen probleem, laat dan een briefje achter, maar nee, hoor. Ik heb m'n lieve Letje nog maar twee maand en een half, en ik ben er altijd zo voorzichtig mee, alhoewel ik er nog maar mee leer rijden.

Nou ja, gebeurd is gebeurd, maar ik wens degene die er tegen gereden heeft toch een hele slapeloze nacht met veel nachtmerries toe. M'n arme autootje!!!!

Is't nu echt nie godgeklaagd, allez.

19:44 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Lekker luie zondag... en Gratz MizzD

Hehe, wat kan ik genieten van het weekend. Vooral als het nog es lekker (koud, maar het regent tenminste niet) weer is. Vandaag niet te veel gedaan en ook niet van plan om nog veel te doen. Beetje gewandeld en misschien straks het rijden nog even oefenen.

Ow ja, Mizz D, proficiat met je 325 000 bezoekers. Hier kan je kijken waarom haar blogje zoveel bezoekers krijgt. Van mij krijgt ze in ieder geval dit:

decoration

Heb eventjes geprutst met een nieuw photoprogramaatje, niet echt een superplaatje, maar ik vind het toch wel leuk.

16:49 Gepost door Hoebeltje in Blogjes van anderen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-09-08

Eerste week voorbij...

Amai amai, ik wist niet meer dat les volgen zo vermoeiend kon zijn. Tegen dat het goed en wel half twee was zat ik al te knikkebollen en dan hadden we nog wat uurtjes te gaan. Elke dag les van 8u30 tot 4u30. We hebben maar vijf vakken, maar de cursussen zijn dik genoeg hoor. En meestal van 's morgens tot 's avonds dezelfde les wat op den duur saai wordt. Op dit moment krijgen we ook alleen nog maar theorie, dus es geen afwisseling met praktijk en zo.

Na de lessen probeer ik in de mate van het mogelijke nog te gaan lopen en zwemmen en hoewel ik deze week met een ferme verkoudheid toch ben gaan lopen voelde ik het de dag erna wel goed. Vroeg in bed dus, geen tijd om te bloggen. Vandaag is het ietsjes beter.

Hoe het staat met het rijden vraag je? Nou ja, gisteren in Denderleeuw een bocht verkeerd ingeschat met het terug naar huis komen (Ik ga naar de les met de trein en wordt opgehaald door m'n vriend met de auto, allez ja, opgehaald, moet zelf naar huis rijden.) en daar ging de wieldop. Geen erge dingen, enkel een deuk in de velg en de wieldop er terug op. De mensen op de baan vonden het wel grappig dat ik een heel eind achter die wieldop aan moest lopen. En ja, ik had schrik, 20 minuten zitten bleiten voor ik weer durfde verder te rijden. Vandaag moest ik wel rijden, file op de E40 en dat zal ik geweten hebben. We gingen eens een dagje naar zee en raad eens wie er mocht rijden? Nou ja, na 5 km file in het oprijden heb ik m'n lieveling gevraagd om te rijden en hij deed het nog ook. Amai amai, mensen die gewoon op het laatste moment alhoewel er al 5 of 6 km aangeduid staat dat er een rijstrook wegvalt toch nog moeten met hun neus gaan duwen om toch maar sneller te zijn en daar niks of niemand voor schuwen. In het terugkeren was het dan maar mijn beurt.

Daarnet ook nog eens naar ons misschien toekomstige huisje gaan kijken. Ik hoop echt dat we daar een huisje gaan hebben. Ow ja, jullie weten dat nog niet. Nou, wij wonen nu in Zottegem in een huurappartementje met redelijk wat gebreken en via een sociale huisvestigingsmaatschappij hebben we ons ingeschreven voor een kavel in Velzeke, een paar km verderop. Ze gaan daar tegen half of eind 2009 19 huisjes klaar hebben om te kopen. We staan op dit moment op plaats 25, dus als er 6 mensen afvallen kunnen we ons huisje kopen. Een week of vier geleden zijn ze begonnen met het gras af te halen, te markeren en zo en nu zijn ze voor een paar huisjes al funderingen aan het gieten. Aan de ene kant ga ik graag kijken en neem ik graag foto's van hoe ons misschien toekomstige huisje evolueert, maar aan de andere kant ben ik bang dat als we het niet hebben ik in een diepe put ga vallen omdat ik er zo op hoop. Iedereen in m'n omgeving heeft wel een andere mening over de huisjes en onze plaats. Sommigen zeggen dat er nog wel mensen zullen afvallen, anderen zeggen dat we totaal geen hoop moeten koesteren. Maar hoop doet leven zeker? Het zou echt jammer zijn, omdat we door omstandigheden niet op de private markt kunnen kopen en lenen :(

Hier houdt het voor vandaag op. Goeienacht allemaal en een prettige zaterdag nog.

Liefs, Hoebeltje

21:01 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-09-08

Druk, druk, druk...

Heel erg druk hier met de start van de opleiding, het halen van schoolmateriaal, cursussen in orde brengen, loop en zwemtraining, huishouden, oefenen met rijden...

Hopelijk morgen wat meer tijd om te bloggen.

Hoebeltje.

20:40 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

13-09-08

Het felbegeerde groene papiertje...

Vanmorgen was het zover, ik mocht dat groene papiertje gaan ophalen. Voor mijn vriend een reden om niet meer aan het stuur te kruipen. Nou ja, dan rijden wij maar zeker?

Behalve het parkeren heb ik alles zelf gedaan, van thuis naar den Ikea. Parkeren durf ik niet zo goed, vooral niet omdat het de eerste keer was dat ik met ons autootje reed ipv de auto van de rijschool. Morgen eens oefenen op het oefenterrein met paaltjes.

Ik ben ook een aantal keer stilgevallen toen ik moest vertrekken en toen ik niet snel genoeg weg raakte begon degene achter me zijn of haar ongenoegen te uiteren door te toeteren en blijven toeteren. Ja daar door krijg je iemand met een voorlopig rijbewijs die onzeker is zeker weg...

19:45 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

12-09-08

Nog een gevaar op de baan...

Vandaag mijn laatste rijles gehad. Aan de ene kant ben ik blij dat ik er vanaf ben, aan de andere kant verdrietig en bang. Wie gaat er me nu helpen als ik problemen heb? Of als ik een kruispunt niet durf op te rijden? Of me op de vingers tikken als ik wat te snel rij? Of als ik een voorrangsweg zonder te kijken passeer? Of me voor de zoveelste keer het parkeren uitleggen?

Ik mag nu wel alleen rijden, maar toch durf ik het niet goed. Ik heb nu wel de lessen gekregen, maar zo goed rij ik nu toch ook niet. Ik zie soms de verkeersborden niet omdat ik de auto's voor me in de gaten hou, of rij te lang met voet op de koppeling. Of gewoon het omgekeerde, de koppeling laten schieten. Ik vergeet vaak naar 1ste versnelling te gaan en het afremmen op de motor heb ik ook nog niet onder de knie. Jaja, ik weet het, ervaring is wat telt, maar durf ik nu ik alleen ben nog wel die auto in? Ik heb leren rijden met een diesel en nu moet ik met een naftje rondrijden. Groot verschil? Volgens de rij-instructeur wel.

En ja, met die laatste heb ik wel medelijden. Drie weken lang heeft hij me tot vervelens toe vanalles opnieuw moeten uitleggen, moeten remmen in mijn plaats, me 1000 keer moeten zeggen die koppeling zo bruusk niet te lossen en evenveel keer dat ik ze niet ingeduwd mocht houden. Zeker zo veel keer dat ik moest gas bijgeven of net moest lossen. En gelukkig heeft ie me niet op voorhand gezegd dat we de autosnelweg moesten nemen, of ik werd helemaal gek.

Morgen mag ik mijn voorlopig rijbewijs halen, en toch twijfel ik nog wel even. Zou een gevaar minder op de weg niet beter zijn...?

Liefs, Hoebeltje

19:32 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

10-09-08

Medisch onderzoek

Jaja, maandag is het eindelijk zo ver: ik mag met de opleiding beginnen. Vandaag was er nog obstakel dat er door moest. Het o zo gevreesde medisch onderzoek. Ik haat dat echt, in je blootje voor een dokter gaat staan die eens gaat zeggen of jij geschikt bent. En het erge is dat je dat elke 6 maanden of elk jaar aan je rekker hebt. Nou ja, ik ben goedgekeurd. Het enige wat ik voorheb is dat ik misselijk ben door de spuiten die ik kreeg en een pijnlijke stijve arm. Waarom denken die dokters dat je arm een vogelpik is?

Qua training, vandaag niet gelopen, ik mocht niet van de dokter wegens de bijwerkingen van de spuiten, maar morgen haal ik dat in.

Liefs, Hoebeltje.

20:21 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-09-08

Afgepeigerd...

M'n tweede training. Ja, ik weet het, er zat  veel tijd tussen de eerste en tweede training, maar ik wou gewoon niet zonder goede sportbh trainen. De winkel kon me er eentje bestellen en die is vandaag aangekomen. Dus ja, vandaag pas de tweede keer gelopen.

Ik deed vandaag de 30 seconden lopen, 2 minuten wandelen en opnieuw. Dit 6 keer. Op sommige momenten stokte m'n adem echt en nu heb ik precies nog een klein beetje last van mijn longen. Met m'n nieuwe polar horloge kon ik mijn hartslag bijhouden en die piekte tot 193 (hoog, ik weet het) en gaf op het einde een gemiddelde van 148 aan. Ongeveer 20 minuutjes duurde de training.

Volgende training is woensdag. Ik ga proberen om drie vaste dagen per week te gaan lopen: maandag, woensdag en vrijdag. Ik ben niet echt zeker of dit genoeg is, maar het is eenvoudiger vast te leggen op vaste dagen dan afwisselende dagen. Vooral ook omdat ik hopelijk vanaf 15 september terug naar school ga en terug moet studeren.

Liefs, afgepeigerd Hoebeltje.

19:59 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-09-08

1000 bezoekers!!!!!

Hehe, heb net gezien dat ik 1000 bezoekers over de blogvloer gekregen heb sinds ik een paar weken geleden begon te bloggen. Bedankt allemaal om langs te komen en hier te lezen en te reageren. Op naar de 2500?

Liefs, Hoebeltje.

15:04 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Zondag


Hehe, een zondag in september in Belgie. En wat doet het hier? Ja, je hebt het juist, regenen. Meestal heb ik dan echt geen zin om buiten te komen maar ja. Volgende week wordt een drukke week, dus vandaag er nog eventjes van genieten. Morgen gaan trainen, 4 uur rijles en dan dinsdag naar het opleidingscentrum om te kijken of ik mag les volgen bij hen. (Anders is het wachten tot februari)

Hmmm, verse soep op het vuur. Het zou leuker zijn mocht dit huisje ons huisje zijn, en we een paar jaar verder zijn en er kleine rakkertjes rondlopen in huis. Nog eventjes geduld, Hoebeltje, dat komt wel.

Beloofd is beloofd, jullie krijgen een foto van m'n nieuwe haartjes. Maar wees gewaarschuwd, ik plak niet goed op papier, zeker niet op van dat glanzend fotopapier ;-). M'n lieveling was me ook aan het pesten, dus de foto met de uitgestoken tong is de enige die ik er van heb :p.

decoration Ik heb het dus bruin-rood laten verven en iets korter laten knippen. Let ook niet op de littekens in m'n gezicht aub, dat is het gevolg van een hondebeet 11 jaar geleden. In addition krijg je nog een foto van m'n lieveling met zijn nieuwe haartjes.  Veel te kort naar mijn mening, ik moet er nog aan wennen. Het is wel leuk, maar ik ben hem gewend met lange haartjes :p.  decoration

En nu ga ik eventjes rondneuzen op andere blogjes. Eventjes kijken of ik nog wat leuke dingen tegenkom.

Liefs, Hoebeltje.

14:41 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-09-08

Nieuwe haartjes...

Druk weekje gehad met veel rijlessen, maken van uitnodigingen, gesprekken voor opleiding en nog heel wat meer. Maar vandaag effe een dagje voor mezelf gehad.

Heb van m'n lieveling een nieuwe coupe en kleurtje gekregen. Morgen krijg je een fotootje, beloofd.

 

Slaapwel lieve bloggertjes.

Hoebeltje

22:02 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-09-08

Pijn...

Gisteren eerste keer gaan lopen en ik had het gisteren al moeilijk, maar vandaag was het nog erger. Mijn kuiten en onderbenen doen verschrikkelijk veel pijn en had de hele nacht krampen. Misschien mezelf toch geforceerd?

Vandaag naar Intersport geweest. Ik wou graag een badpak kopen om toch twee keer per week te kunnen gaan zwemmen, maar voor dikke mensen heeft men jammer genoeg niks. Ik kon geen van de twee voorgestelde modellen in. Echt jammer, ik kon bijna huilen. Mooie en makkelijke sportkleding voor mensen die een maatje meer hebben en willen afvallen en een conditie willen halen bestaat er jammer genoeg niet. Ik zag het even echt niet meer zitten.

decoration

Ik heb ook even gekeken naar een hartslagmeter. Heel erg raar is dat daar de rs200rd van Polar 225 euro kost en ik die op een webshop voor maar 179,95 euro kon kopen. De keuze is dus rap gemaakt, snel even op de webshop bestellen. Het fotootje is het machientje dat ik dus ga kopen.

Morgen weer training en rijschool. Hopelijk gaat het voor beide beter dan gisteren.

Liefs, Hoebeltje.

18:29 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje sport | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

01-09-08

Eerste training...

Jaja, vandaag was het zover. De eerste training. Nou ja, training, betere afbeuling of zo. Sportschoentjes aan, trainingsbroek aan en gaan lopen. De training bestond uit 3 x 2 minuten wandelen en 1 minuut lopen. Jammer genoeg raakte ik na 30-40 meter (als het al zo ver was) zo danig buiten adem dat ik langer dan 2 minuutjes heb gestapt. (Sorry Mario) Het ging echt niet zo goed als ik gedacht had. Ik heb dus niets meer van conditie over.

Op dit moment, een uurtje na het lopen en na een goeie douche doen m'n kuiten en benen echt wel pijn. Niet aangenaam dus. Morgen geen training, dus ga ik een paar dingen kopen om het mezelf makkelijker te maken.
We hadden in de Dreamland een hartslagmeter van amper 10 euro gekocht die we niet eens in gang kregen. De verkopers kregen hem ook niet gestart, evenals de andere van hetzelfde merk. En natuurlijk hebben ze er geen andere. Ik hoop dat ik een schappelijk modelletje vind om te starten ergens in een sportwinkel. En hem dan nog goed ingesteld krijgen :p.

Tweede op mijn lijstje is een goeie sportbh. Jaja, met een D gaan lopen met een gewone bh, echt niet doen hoor. Is erg pijnlijk en natuurlijk bleven ze niet echt zitten.

Ik denk dat ik maar vroeg in m'n bedje kruip.

Liefs, een geradbraakt Hoebeltje.

 

Ow ja, voor ik het vergeet, aan iedereen die me de voorbije 2 weken geluk gewenst heeft met het lopen, dankjewel. Ik ga proberen zo goed mogelijk door te zetten. Ik heb ook bij ieder van jullie een berichtje achtergelaten naar dit blogberichtje.

19:30 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje sport | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Vandaag start mijn nieuwe leven...

Jaja, 1 september. Kinderen die terug naar school moeten, meestal grote veranderingen in het verkeer (vorig jaar zone 30 en zo) en voor sommigen een mijlpaal zoals 1 januari voor goede voornemens.

Zo ook voor mij. Vanaf dit jaar ga ik in september terug naar school, nog één intake gesprek en ik zou mogen starten als ik daar voor slaag, om een nieuw beroep aan te leren. Vorige week ben ik begonnen met mijn rijlessen, en vandaag net m'n derde rijles gekregen. Vanavond begin ik met lopen met de hulp van Mario om zo aan een gezondere levenstijl en wat kilootjes minder te beginnen.

Heel wat veranderingen dus, hopelijk hou ik ze vol :D. En zie je me vanavond of morgen niet online, dan ben ik waarschijnlijk doodmoe en stikkapot van het lopen :p.

Liefs, Hoebeltje

 

11:40 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |