02-10-08

Pompoensoep met Boursin en cantharellen

Een eigen recept, dus niet van de opleiding.

Wat heb je nodig?

  • 300 gr pattison (witte pompoen)
  • 350 gr oranje pompoen
  • beetje boter of olie
  • 2 grote uien
  • 1 grote rode paprika of 2 kleintjes
  • 1 pot Boursin de cuisine Tomaat met mediterane kruiden
  • 100 gr Cantharellen (boschampignons of eventueel andere champignons. Liefst verse en geen witte parijse champignons
  • peper, zout, tijm
  • vermicelli of rijst of andere deegwaren
  • 2 bouillonblokjes
  • water

Doe wat boter in de kom en stoof de pompoen en pattison aan samen met de ui, paprika, tijm, peper en zout. Blus met water en doe er de bouillonblokjes bij. Zorg dat je genoeg water toevoegt, het is een soep :p Laten koken tot de pompoen gaar is. Mixen, boursin toevoegen en eventueel nog bijkruiden indien nodig. Doe er de deegwaren bij en laat ze gaar worden. Bak de champignons in een pannetje en schik ze over de borden/kommetjes. Giet de soep erover en smakelijk :p.

Pompoen kan je kiezen naar gelang wat je gevonden hebt op de markt/winkel. De champignons pas klaarmaken voor het serveren en niet te gaar bakken.

 

Liefs, Hoebeltje. (Die nu van de soep gaat smullen)

20:44 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje keukenprinsesje | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*** Ik lust wel graag soep..Kga ze zeker eens proberen...
Heel fijne vrijdag
Groetjes

Gepost door: illness | 03-10-08

Dat ziet er een superlekker receptje uit!

Gepost door: Jientje | 03-10-08

Laat het je smaken !

Gepost door: Mamapippa | 03-10-08

hey Hoebeltje
Ik ga nu je pompoensoep met boursin klaarmaken - kan niet anders dan goed zijn !! :-))

Gepost door: Rita | 24-09-10

De commentaren zijn gesloten.