05-10-08

Dop je ook mee?

Dop je ook mee is de naam van de actie voor blinde geleide honden hier in Belgie. Ik heb hier vanmiddag iets over gelezen bij m'n ouders en ben meteen beginnen lezen op hun website toen ik thuis kwam. De actie bestaat al een tijdje, maar ik vind het echt wel een goed idee. Het opzet is eenvoudig, iedereen drinkt wel iets uit flessen en dus kwamen zij op het idee om de plastic schroefdopjes in te zamelen voor een bedrijf dat paletten maakt van deze dopjes en zo geld in te zamelen voor hun vereniging.

Veel scholen doen er al aan mee en eigenlijk met iets heel simpels kun je heel wat mensen helpen met een geleidehond. Alle beetjes helpen...

Meer kan je lezen op: http://www.dopjesactie.be/nl/index.php

Liefs, Hoebeltje.

19:13 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: goede doelen, plastic, dopjes, blind, hond |  Facebook |

Commentaren

Ik werk in een rusthuis en wij zijn al hele lange tijd bezig met alle dopjes te verzamelen,het heeft lang geduurd voor ik zelfs wist waar dat goed voor was,maar het is zeker een mooie opzet,we verzamelen er wel wat als je ziet hoeveell flessen water er gedronken worden per dag

Gepost door: kathia | 05-10-08

Oh... hier worden de héle plastic petflesjes verzameld, want verenigingen kunnen daar geld voor hun kas voor krijgen. Ook een goed plan, want die flesjes worden maar al te vaak gewoon weggegooid op straat en dat plastic breekt nauwelijks af!
En 'leervergunning'...dat kennen wij hier echt ook niet hoor! Maar een voorlopig rijbewijs wél, maar dan alleen voor motorfietsen. Maar het besturen van een motorfiets lijkt best wel veel op bromfietsrijden, dus dat kun je vaak al wel goed. Autorijden, zonder lessen en helemaal alleen...ik blijf het toch eng vinden. Maar ik begrijp natuurlijk wel dat je voorzichtig bent en probeert geen brokken te maken! ( vooral als de verzekering zo duur is! )
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 05-10-08

:-) Je moet je niet aangevallen worden hoor meid!!!! Ik vind het alleen maar heel vreemd...wij kennen hier in Nederland dat helemaal niet dat systeem van een voorlopig rijbewijs! Vandaar dus dat het mij eng lijkt. :-) Ik leer nog elke dag bij hier wat betreft de verschillen tussen België en Nederland...is boeiend!!
Lieve groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 06-10-08

van die actie heb ik hier in het antwepse nog niks gehoord, maar vind het een heelgoed idee
nog een toffe maandag

Gepost door: swakke | 06-10-08

hoebeltje.....goede morgen je hebt een mooie blog...en aan die actie doen wij al geruime tijd mee ! Ook bedankt voor de gelukwensen en verslag volgt later ! Nog een plezierige dag...fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 06-10-08

hey Hoebeltje Een nieuwe week begint,en voorlopig droog,dus eerst de bezoekertjes een bezoekje brengen en veel bijlezen.
Ik weet het al een tijdje voor die hond en ben dus aan verzamelen geslagen,en alle buren en vrienden sparen mee,ze moeten er een hele container hebben,dus iedereen meehelpen en die hond komt er,de vrouw haar hond moet met pensioen en ze moet er een andere hebben,het is zo leuk mensen te helpen.
Groetjes en heel veel liefs!
jennyfer

Gepost door: jennyfer | 06-10-08

haaa daar doen wij ook aan mee in de fitnessclub tenminste :D
En brrrr... akelig om alleen te rijden he, ik herinner me nog als gisteren mijn eerste keer alleen in de auto. 'k Moest niet ver rijden en niet eens in 't stad, maar 't zweet droop van mijn neus, hahaha!
En binnenkort heeft mijn dochter dat probleem ook ;)

Gepost door: Blah | 06-10-08

De commentaren zijn gesloten.