29-11-08

Sneeuw foto's

decoration

decoration

decoration

decoration

 

20:13 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) | Tags: sneeuw, foto |  Facebook |

Hier ben ik weer...

Ik leef nog hoor, maar ben heel druk bezig met mijn opleiding. Maandag heb ik praktijkexamen verzorging en dus is m'n lieveling al eventjes proefkonijn. Binnen 2 weken volgen dan nog enkele theorieexamens.

Vorige week heb ik van de sneeuw hele mooie foto's genomen, maar ben er nog niet in geslaagd om ze te posten. Ik zal proberen om er deze avond eventjes tijd voor te maken.

Liefs, Hoebeltje

11:14 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: opleiding, sneeuw, examens |  Facebook |

11-11-08

Onoverzichtelijk archief...

Hmmm, heeft er iemand een tip om mijn archief wat overzichtelijker te maken? Ik weet niet in hoeverre anderen dit blogje lezen of hoe ver ze soms terug gaan om iets te lezen, maar ik vind het moeilijk om sommige stukjes nog terug te vinden.

Heeft er iemand een tip om dit wat makkelijker vindbaar te maken? Zo'n lange archieflijst is wel goed, maar denk dat het na een paar maand bij wel heel lang gaat worden, en met zo'n maandlijst...

 

Liefs, Hoebeltje

14:46 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: archief, overzichtelijk |  Facebook |

De vergeten Tombe ~ Kate Mosse

Hij staat al een tijdje op m'n blogje bij "Hoebeltje leest" maar eigenlijk is ie al eventjes uit. Alleen heb ik nog niet zoveel tijd gehad om hem daar weg te halen.

En aangezien ie al een maand of zo uit is en ik enkel en alleen nog cursussen verzorgkunde en zo meer gezien heb sinds dan, lijkt het me beter om gewoon de achterflap te zetten...

In ieder geval is het zeker een aanrader. Ik deed er eventjes over samen met m'n studie, maar hij is de moeite waard.

decoration

Oktober 1897: het is Allerheiligen, de avond waarop volgens de legendes de doden hun graven verlaten en vrij rondwaren. Net buiten het landgoed Domaine de la Cade, in de buurt van Rennes-les-Bains verdwijnt een jong meisje uit Parijs, Léonie Vernier. Diezelfde nacht wordt er in een dorp verderop een oude priester vermoord. Het enige wat de twee gebeurtenissen verbindt zijn de spookachtige muziek die door de oude bossen klinkt en de geschilderde tarotkaart tussen de bebloede vingers van de dode man: kaart XV, Le Diable – de Duivel. De moordenaars worden nooit bestraft, het lichaam van Léonie wordt nooit gevonden.

Oktober 2007: biograaf en muzikant Meredith Martin arriveert op de Domaine de la Cade om onderzoek te doen naar de componist Claude Debussy. Ze wordt gegrepen door het tragische verhaal van Léonie Vernier. Als Meredith dan op een graftombe stuit, diep in de grond verborgen, en er muziek door het bos klinkt, realiseert ze zich dat het verhaal van de kaarten allesbehalve dood en begraven is. Tegen haar wil raakt ze verstrikt in de zoektocht naar een tarotspel en de oplossing voor het oude mysterie rond Léonies verdwijning, waarbij ze alles op alles moet zetten om niet hetzelfde lot tegemoet te gaan.

14:39 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje leest | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de vergeten tombe, thriller, kate mosse |  Facebook |

06-11-08

Auw... een stokje tegen m'n hoofd...

Let ik eventjes niet op dan krijg ineens iets tegen m'n hoofd, een stokje. Van Bientje kreeg ik net een stokje toegeworpen. Eventjes kijken wat ik er mee moet doen dus :p.

Eerst de regels: Zet de spelregels op je blog, link degene die je getagd heeft, vertel over zes kwinkslagen (leuke weetjes) van jezelf,
tag zes andere bloggers en laat een comment achter bij de zes bloggers die je hebt getagd.

We zullen er maar eens aan beginnen ;-).

1. Ik kan totaal niet vangen. Wat zie ik je nu denken? Dus net zoals het stokje dat net op m'n hoofd vloog, kwou het nog pakken hoor, maar het lukte net niet, kan ik echt niks opvangen. Zo een keer op m'n vorige werk met een zak erwten. Iemand wierp zo'n zak naar me van een kilo of 2 en ik pakte er net naast. Natuurlijk, je raadt het al, alle erwtjes op de grond.

2. Ik ben bang van honden, maar toch heb ik me laten overhalen om als we een eigen huisje hebben een Berner Senner (als we genoeg plaats hebben) te kopen. Reden? Toen ik 11 jaar oud was heeft een hond in m'n aangezicht gebeten. Heel veel littekens zie je niet meer, tenzij ik in de zon loop en het litteken boven m'n lip, maar het is eigenlijk nooit meer goed gekomen met de viervoeters en ik. Geef mij maar een kat.

3. Over katten gesproken, ik ben gek van katten. Vroeger, toen ik nog thuis woonde, hadden we er een aantal. Ik zat op m'n kamer op de pc en ik hoor ineens heftig gesnurk. Ik dacht, 't zal m'n stiefpapa wel zijn, en ik schonk geen aandacht meer aan het geluid, maar het gesnurk bleef doorgaan, zelfs toen ie opstond. Kroop ik een uurtje later in bed, en voel ik ineens een klauw in m'n voet. Moet je je wel voorstellen dat ik me een ongeluk schrok. Na even te kijken bleek het gewoon de kat te zijn die in m'n bedje lag te snurken. Had niet zoveel plaats meer.

4. Net zoals Bientje verlies ik ook wel eens iets. Mijn probleem? Sleutels. Die hangen gewoon soms aan de buitendeur en dan zit ik er uren naar te zoeken.

5. Geduld. Ai ai ai. Dat heb ik dus bijna niet. Zoals nu ook, wachten op punten van mijn testen. Of toen ik moest wachten op de uitslag van m'n proeven bij de VDAB. Daarentegen, in de les en zo heb ik het dan weer wel...

En dit is altijd het moeilijkste, de laatste vinden, even denken...

6. Het is misschien niet echt zo origineel, je kon het al een paar keer op m'n blogje lezen... ik ben gewoon gek van den Ikea. Ik hou er van om ideetjes op te doen om m'n huisje en zo meer in te richten en als je me 10 000 euro zou geven om in den Ikea op te doen, tzou ook op zijn, ik zou misschien zelfs nog nodig hebben :p

Aan wie geef ik m'n stokje door?
Daemske

Silvie

Ai ai ai, nog mensen vinden e, ik denk dat iedereen dat hier al eens gekregen heeft...

De lijnchauffeur met zijnen bus misschien?

Een fotoblogje waar ik graag is kom piepen, misschien ben ik gewoon jaloers op de camera?

En ik weet niet of deze vertellende papa het al gekregen heeft, maar ik gooi het toch maar even...

De laatste gaat naar Stefaan, die z'n huis verbouwt.

Ziezo, laat je het even weten als je er aan begint? Liefs Hoebeltje.

 

20:32 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) | Tags: stokje, weetjes |  Facebook |

05-11-08

Een jaartje erbij voor mij!!!!!

22

Zo veel jaar geleden kwam ik er bij!!! En ondertussen is er al heel wat veranderd. Ik wou dit lijstje eigenlijk maken met foto's maar zo veel zijn er niet van mij en degene die er zijn moet ik gaan zoeken bij m'n ouders...

Toen ik 1 was gebruikte bijna iedereen "agoechikielekiele" woordjes tegen me. Een jaartje later op 2 jaar kon ik stappen en maakte ik alles onveilig. "Smeerlap" was het eerste woordje dat ik op m'n eerste dag in de kleuterschool geleerd had toen ik 3 was. 4, en ik was gek op Samson. Op 5 deed ik m'n eerste communie met haar dat in een wafelijzer gezeten had. Op 6 maakte ik de bib onveilig toen ik net kon lezen. Op 7 kreeg ik m'n eerste grote fiets. Toen ik 8 was kreeg ik m'n 2de hondje. Toen ik 9 werd ging ik voor het eerst "alleen" op reis met school. 10 jaar oud en ik hing de bengel uit. En toen ik eindelijk 11 werd stierf m'n opa, m'n beste vriend. 12 jaar oud en ik moest naar een grote school. 13 en ik begon aan de hotelschool. 14 en ik begon me donkerder te kleden en werd een goth 15 en ik koos een andere richting op school. 16 en ik begon aan vakantie werk. Net 17 en ik kocht een scootertje. Op 18 kreeg ik dan m'n diploma. 19 en m'n eerste baan. Op 20 leerde ik m'n lieveling kennen en een jaar later op 21 jaar vergat ie m'n verjaardag.

 

18:45 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: jarig, 22, aftellen |  Facebook |

04-11-08

Examen + cadeautjes...

Tussen 2 bakplaten in kom ik eventjes een berichtje tikken :p. Vandaag een toets gehad van Woon en Leefklimaat. Het viel wel mee, denk dat ik toch zeker 75% zal hebben voor dit deel. Morgen een halve dag thuis en dat is wel leuk, want morgen verjaar ik. Toch had ik die halve dag liever vandaag gehad, want ben crumble aan het maken om morgen te trakteren en ik moet constant de oven bijvullen en hopen dat alles goed gaat in zo weinig tijd.

Van m'n lieve schat heb ik m'n cadeau al gekregen, waarschijnlijk omdat ie het vorig jaar vergeten was ;-). Vorig jaar had ik een paar maanden na m'n verjaardag een fotocamera gekregen, deze keer kreeg ik dingen die er bij horen. Met name een extra batterij, geheugenkaart en een statief. Maar dat was nog niet alles, omdat mijn pc maar ongeveer 60GB aan geheugen heeft heb ik ook een harde schijf gekregen met 500GB er op. (Kzat al na 3 weken dat ik de camera had aan 3GB foto's :$)

Lekker leuk dus. Dus morgen mag ik met een gerust hart ... worden ;-).

En nu snel de volgende lading appeltjes snijden.

Liefs, Hoebeltje.

18:30 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) | Tags: verjaardag, 22, crumble, examen, camera |  Facebook |

02-11-08

Halloween in Oostende

Vrijdag 31 oktober zijn we naar Oostende geweest voor het jaarlijkse Halloween aan zee spektakel. Ze beloofden heel wat animatie in de straten van Oostende en 's avonds een heus spektakel. Jammer genoeg, misschien omdat de oktoberfoor net weg was, was er van de animatie in de straten niet veel te bekennen. 1 grote reuzenspin die de mensen wat lastigviel en hier en daar een kind "opat" was zo wat het spektakel. Wel wat jammer.

's Avonds dan de grote belegering van het elfenkasteel. Jammer genoeg ben ik redelijk klein en staken heel wat mensen hun kinderen omhoog en heb ik dus niet veel gezien. M'n lieveling is er in geslaagd om een paar foto's te nemen, maar die zijn vaak mislukt door de kinderen die er opeens voor gestoken werden. Gelukkig zijn er toch een paar fotootjes gelukt...

decoration

decoration

decoration

decoration

Liefs, Hoebeltje

19:16 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje op stap | Permalink | Commentaren (5) | Tags: 2008, oostende, halloween |  Facebook |