23-01-09

3de week stage

Deze week was de derde week stage in het rusthuis, heel wat meegemaakt. Allereerst heb ik me gisteren pijn gedaan in m'n rug door iemand die ging hangen. Vrij pijnlijk, Voltaren, Dafalgan en Voltapatch moeten mij er dus bovenop helpen.

Op de gang waar ik sta heb ik het eerste overlijden meegemaakt. Een vrouw die daar nog maar een aantal weken was, maar ze had een zware decubituswonde (doorligwonde) en longoedeem. Heel raar om zo plots een leeg bed te vinden. Ik moet er nog aan wennen.

Voor de rest loopt de stage goed, maar sta binnenkort wel voor een moeilijke keuze, rusthuis of thuiszorg.

Liefs, Hoebeltje

22:18 Gepost door Hoebeltje in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: stage, overlijden |  Facebook |

Commentaren

Hallo Hoebeltje, erg dat je nu je eerste overlijden op je stage meemaakte. Mijn kleindochter studeert voor dokter en de eerste dag van hun stage kregen ze ieder een patient om te verzorgen. Een van de meisjes haar patient stierf plots op de tweede dag. daarna moesten ze de doodsoorzaak bestuderen! Heel eng want tot dan toe onderzochten ze alleen onbekende lijken.
Enfin dat is het beroep van ieder hé.
Ik zit hier nog te niezen en te proesten. Traanogen en lopende neus, maar toch redelijk in form.
Nog een fijn weekend gewenst hoebeltje.

Gepost door: emmy | 24-01-09

Tja.. dat soort dingen zijn inherent aan het vak vrees ik...maar wél uitkijken voor je rug hoor, die moet nog langer mee hè! (worden voor dat dragen van die patienten geen trucjes aangeleerd? Of apparaten voor gebruikt?)
Succes met je keuze in ieder geval!
En wat die kerel in Dendermonde betreft...ik kan je reaktie me voorstellen...maar zou je het echt kunnen? ik niet denk ik...hoe verschrikkelijk erg ik het ook vind wat er gebeurd is...ik kan zelf geen ander mens kwaad doen, zelfs niet zo één die het woord mens niet eens waard is!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 24-01-09

Zo'n overlijden is altijd wel een moeilijk iets volgens mij...
Nog een fijn weekend !

Gepost door: Mamapippa | 24-01-09

De commentaren zijn gesloten.