11-11-08

De vergeten Tombe ~ Kate Mosse

Hij staat al een tijdje op m'n blogje bij "Hoebeltje leest" maar eigenlijk is ie al eventjes uit. Alleen heb ik nog niet zoveel tijd gehad om hem daar weg te halen.

En aangezien ie al een maand of zo uit is en ik enkel en alleen nog cursussen verzorgkunde en zo meer gezien heb sinds dan, lijkt het me beter om gewoon de achterflap te zetten...

In ieder geval is het zeker een aanrader. Ik deed er eventjes over samen met m'n studie, maar hij is de moeite waard.

decoration

Oktober 1897: het is Allerheiligen, de avond waarop volgens de legendes de doden hun graven verlaten en vrij rondwaren. Net buiten het landgoed Domaine de la Cade, in de buurt van Rennes-les-Bains verdwijnt een jong meisje uit Parijs, Léonie Vernier. Diezelfde nacht wordt er in een dorp verderop een oude priester vermoord. Het enige wat de twee gebeurtenissen verbindt zijn de spookachtige muziek die door de oude bossen klinkt en de geschilderde tarotkaart tussen de bebloede vingers van de dode man: kaart XV, Le Diable – de Duivel. De moordenaars worden nooit bestraft, het lichaam van Léonie wordt nooit gevonden.

Oktober 2007: biograaf en muzikant Meredith Martin arriveert op de Domaine de la Cade om onderzoek te doen naar de componist Claude Debussy. Ze wordt gegrepen door het tragische verhaal van Léonie Vernier. Als Meredith dan op een graftombe stuit, diep in de grond verborgen, en er muziek door het bos klinkt, realiseert ze zich dat het verhaal van de kaarten allesbehalve dood en begraven is. Tegen haar wil raakt ze verstrikt in de zoektocht naar een tarotspel en de oplossing voor het oude mysterie rond Léonies verdwijning, waarbij ze alles op alles moet zetten om niet hetzelfde lot tegemoet te gaan.

14:39 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje leest | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de vergeten tombe, thriller, kate mosse |  Facebook |

25-08-08

Lelieblank, Scharlakenrood.

decoration Het heeft eventjes geduurd, maar hij is dan toch uit. Ik vond dit boek zalig. Het kostte me moeite om het neer te leggen als ik moest werken, slapen, koken en wat dan ook. Het ging overal mee: in bad, op de trein, in de auto, naar het werk als ik 5 minuten pauze had, ik moest en ik zou weten hoe het Sugar verging.

Om het kort te zeggen, Sugar is een hoer (vergeef me de woordkeuze, als u liever meisje van lichte zeden hoort is me dat ook ok) die hogerop wil raken. In het Londen van 1875 probeert ze haar plaats te zoeken en af te raken van de stempel die ze kreeg. Beetje bij beetje probeert ze in rang te stijgen. Soms op een acceptabele manier, soms wat minder acceptabel. Zeker de moeite waard.

10:30 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje leest | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |