08-09-08

Afgepeigerd...

M'n tweede training. Ja, ik weet het, er zat  veel tijd tussen de eerste en tweede training, maar ik wou gewoon niet zonder goede sportbh trainen. De winkel kon me er eentje bestellen en die is vandaag aangekomen. Dus ja, vandaag pas de tweede keer gelopen.

Ik deed vandaag de 30 seconden lopen, 2 minuten wandelen en opnieuw. Dit 6 keer. Op sommige momenten stokte m'n adem echt en nu heb ik precies nog een klein beetje last van mijn longen. Met m'n nieuwe polar horloge kon ik mijn hartslag bijhouden en die piekte tot 193 (hoog, ik weet het) en gaf op het einde een gemiddelde van 148 aan. Ongeveer 20 minuutjes duurde de training.

Volgende training is woensdag. Ik ga proberen om drie vaste dagen per week te gaan lopen: maandag, woensdag en vrijdag. Ik ben niet echt zeker of dit genoeg is, maar het is eenvoudiger vast te leggen op vaste dagen dan afwisselende dagen. Vooral ook omdat ik hopelijk vanaf 15 september terug naar school ga en terug moet studeren.

Liefs, afgepeigerd Hoebeltje.

19:59 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

02-09-08

Pijn...

Gisteren eerste keer gaan lopen en ik had het gisteren al moeilijk, maar vandaag was het nog erger. Mijn kuiten en onderbenen doen verschrikkelijk veel pijn en had de hele nacht krampen. Misschien mezelf toch geforceerd?

Vandaag naar Intersport geweest. Ik wou graag een badpak kopen om toch twee keer per week te kunnen gaan zwemmen, maar voor dikke mensen heeft men jammer genoeg niks. Ik kon geen van de twee voorgestelde modellen in. Echt jammer, ik kon bijna huilen. Mooie en makkelijke sportkleding voor mensen die een maatje meer hebben en willen afvallen en een conditie willen halen bestaat er jammer genoeg niet. Ik zag het even echt niet meer zitten.

decoration

Ik heb ook even gekeken naar een hartslagmeter. Heel erg raar is dat daar de rs200rd van Polar 225 euro kost en ik die op een webshop voor maar 179,95 euro kon kopen. De keuze is dus rap gemaakt, snel even op de webshop bestellen. Het fotootje is het machientje dat ik dus ga kopen.

Morgen weer training en rijschool. Hopelijk gaat het voor beide beter dan gisteren.

Liefs, Hoebeltje.

18:29 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje sport | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

01-09-08

Eerste training...

Jaja, vandaag was het zover. De eerste training. Nou ja, training, betere afbeuling of zo. Sportschoentjes aan, trainingsbroek aan en gaan lopen. De training bestond uit 3 x 2 minuten wandelen en 1 minuut lopen. Jammer genoeg raakte ik na 30-40 meter (als het al zo ver was) zo danig buiten adem dat ik langer dan 2 minuutjes heb gestapt. (Sorry Mario) Het ging echt niet zo goed als ik gedacht had. Ik heb dus niets meer van conditie over.

Op dit moment, een uurtje na het lopen en na een goeie douche doen m'n kuiten en benen echt wel pijn. Niet aangenaam dus. Morgen geen training, dus ga ik een paar dingen kopen om het mezelf makkelijker te maken.
We hadden in de Dreamland een hartslagmeter van amper 10 euro gekocht die we niet eens in gang kregen. De verkopers kregen hem ook niet gestart, evenals de andere van hetzelfde merk. En natuurlijk hebben ze er geen andere. Ik hoop dat ik een schappelijk modelletje vind om te starten ergens in een sportwinkel. En hem dan nog goed ingesteld krijgen :p.

Tweede op mijn lijstje is een goeie sportbh. Jaja, met een D gaan lopen met een gewone bh, echt niet doen hoor. Is erg pijnlijk en natuurlijk bleven ze niet echt zitten.

Ik denk dat ik maar vroeg in m'n bedje kruip.

Liefs, een geradbraakt Hoebeltje.

 

Ow ja, voor ik het vergeet, aan iedereen die me de voorbije 2 weken geluk gewenst heeft met het lopen, dankjewel. Ik ga proberen zo goed mogelijk door te zetten. Ik heb ook bij ieder van jullie een berichtje achtergelaten naar dit blogberichtje.

19:30 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje sport | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Vandaag start mijn nieuwe leven...

Jaja, 1 september. Kinderen die terug naar school moeten, meestal grote veranderingen in het verkeer (vorig jaar zone 30 en zo) en voor sommigen een mijlpaal zoals 1 januari voor goede voornemens.

Zo ook voor mij. Vanaf dit jaar ga ik in september terug naar school, nog één intake gesprek en ik zou mogen starten als ik daar voor slaag, om een nieuw beroep aan te leren. Vorige week ben ik begonnen met mijn rijlessen, en vandaag net m'n derde rijles gekregen. Vanavond begin ik met lopen met de hulp van Mario om zo aan een gezondere levenstijl en wat kilootjes minder te beginnen.

Heel wat veranderingen dus, hopelijk hou ik ze vol :D. En zie je me vanavond of morgen niet online, dan ben ik waarschijnlijk doodmoe en stikkapot van het lopen :p.

Liefs, Hoebeltje

 

11:40 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje sport | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-08-08

Hoebeltje en sport... hulp gezocht!

Hmmm, ik heb wel een aantal kilootjes te veel en volgens mij wordt het eens tijd dat ik er eens wat ga doen.

Ja, je leest het. Ik wil graag leren joggen en wat meer aan mijn conditie leren doen. Maar nu is het zo raar, ik heb een ipod en ik ben op zoek naar het start-to-run programma van Evy Gruyaert maar ik kan het niet vinden, nergens kan je het downloaden :(. En veel goeie sites om te starten vind ik ook al niet, maar nee, daarom ga ik het niet opgeven. Ik moet en zal beginnen met sport.

Vorig jaar was ik begonnen met fitnessen, ma na een paar weken had ik het al opgegeven. Ik werkte in ploegen en die waren eigenlijk fysiek en geestelijk te zwaar voor me en dan nog eens gaan sporten? Dat ging niet zo goed. En de ene keer 's morgens gaan sporten en dan de volgende dag 's avonds zag ik niet echt zitten. Ik had ook niet echt iemand om me te motiveren, maar nu ga ik m'n ipod gebruiken om me te motiveren.

Is er iemand die me kan helpen die start-to-run lessen voor je ipod te vinden? Of ook andere tips te geven om me te helpen starten en natuurlijk vol te houden?

Liefs Hoebeltje.

17:49 Gepost door Hoebeltje in Hoebeltje sport | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |